Rekordowe kolejki po najdroższe bułki w Polsce. Właścicielka odsłania mroczną stronę: jest mi po prostu przykro

kuchnia.fakt.pl 7 godzin temu
Zdjęcie: Urszula Janusz, właścicielka cukierni Urszi Cakes, opowiada o sprzedawaniu jagodzianek i nie tylko.


Urszi Cakes działa przez cały rok, ale o firmie robi się naprawdę głośno zawsze wtedy, gdy w polskich lasach pojawiają się jagody. Bo to właśnie jagodzianki – i poziomeczki, czyli bułki drożdżowe z bitą śmietaną i poziomkami – stały się produktami flagowymi tej różowej cukierni. Mimo wysokich cen ustawiają się po nie kilometrowe kolejki. Zapytaliśmy Urszulę Janusz, właścicielkę cukierni i twórczynię firmy, o to, jak się prowadzi słodki biznes. Okazuje się, iż zawrotna popularność ma swoją mroczną stronę.
Idź do oryginalnego materiału