- Do Wołowa przyjechaliśmy całą ekipą browaru Odra Barrels. Połączyliśmy siły z Browarem Majstersztyk i tak powstał Browar Wołów – nowy rozdział w naszym piwnym życiu.
[foto:5425565]
- Od kiedy warzysz piwo?
- Warzę już od 10 lat. Zaczynałem – jak wielu piwowarów – od domowej kuchni. To całkowicie legalne i naprawdę przyjemne hobby. Popełniłem wtedy wszystkie możliwe błędy, dzięki czemu do pracy zawodowej byłem już dobrze przygotowany. Poza praktyką dużo czytałem – książki, fora, szczególnie amerykańskie, gdzie baza wiedzy jest ogromna.
- Jakie piwa warzycie?
- Na razie działamy pod dwiema markami. Browar Wołów to klasyki – pils, hefeweizen, dry stout. A pod marką Majstersztyk tworzymy piwa nowofalowe, głównie IPA, itam najwięcej eksperymentujemy z recepturami.
- Czy korzystacie z gotowych receptur?