Dodaj to do surówki z jabłka i marchewki. Będzie sto razy lepsza

shareinfo.pl 3 dni temu
Zdjęcie: Surówka z marchewki i jabłka


Pixabay

Surówka z marchewki i jabłka to najszybszy i zarazem przepyszny dodatek do obiadu. Jest lekka, chrupiąca, słodko-kwaskowa i pełna witamin. Mało kto wie, iż można wznieść jej smak na zupełnie nowy poziom, dodając do niej pewien składnik.

O jakim składniku mowa? Jest to prażony słonecznik. Tak niepozorne urozmaicenie nada wyrazistości całej surówce, a w dodatku doda wartości odżywczych. Dzięki temu – nie ma co ukrywać – surówka staje się sto razy lepsza.

Surówka z jabłkiem i prażonym słonecznikiem

ShareInfo.pl

Słonecznik doda przyjemnej chrupkości, wzbogaci o wartości odżywcze, takie jak: zdrowe tłuszcze nienasycone, białka, witaminę E, magnez i selen.

Prażenie ziaren na suchej patelni nada orzechowego smaku, a ten fantastycznie kontrastuje ze słodyczą jabłka i świeżością marchwi. Koniecznie wypróbuj ten patent, a już zawsze będziesz tak przygotowywać tę surówkę.

Idź do oryginalnego materiału