Mało kto wie, iż prawdziwy ser feta wytwarza się wyłącznie w Grecji według tradycyjnej receptury. Jego historia sięga czasów starożytnych, a pierwsze wzmianki pojawiały się już w literaturze Homera, gdzie w „Odysei” wspomniano o owczym serze przechowywanym w glinianych naczyniach. Dziś feta posiada unijny certyfikat pochodzenia, co gwarantuje jej autentyczność i niepowtarzalny smak. jeżeli wybieracie się na wakacje do Grecji, to koniecznie musicie tego sera spróbować! Warto też przywieźć ze sobą kawałek jako smaczną pamiątkę.
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Makaron ze szpinakiem i fetą
Powiązane
Rodzinna, wakacyjna zabawa
1 godzina temu
19.06.2025 Żyj zdrowo – o SIBO
1 godzina temu
Zakaz reklam aptek nie podoba się UE. Zapłacimy kary?
2 godzin temu
Smak z PRL-u w nowej odsłonie. Wystarczy kilka dodatków
2 godzin temu
Zapomniana hitowa zupa z PRL-u. Ma pełno kolagenu
2 godzin temu
Polecane
Najlepsze kolageny według 50-latek. Działają cuda ze skórą
22 godzin temu
Specjalistyczna żywność medyczna będzie produkowana w Opolu
23 godzin temu