Spośród 200 objętych badaniem sfermentowanych pokarmów prawie wszystkie wywierają pozytywny wpływ na zdrowie jelit i mózgu – informuje brytyjskie Towarzystwo Mikrobiologiczne. Stowarzyszeni w nim naukowcy prowadzą szeroko zakrojone badanie, którego pierwsze wnioski są bardzo obiecujące. Sugerują, iż „sfermentowane produkty na bazie cukru i sfermentowane produkty na bazie warzyw są jak wygrana na loterii, jeżeli chodzi o zdrowie jelit i mózgu”...
- Strona główna
- Kuchnia
- Kiszonki zbawienne dla mózgu
Powiązane
Kaki – egzotyczny owoc o niezwykłych adekwatnościach
4 godzin temu
XXV Marsz Śledzia
8 godzin temu
Wiosna. To, co daje nam ogród
8 godzin temu
Jubileuszowe konkursy! Zgłoszenia do końca maja
9 godzin temu
Kuchnia Wyborcza | 14.05
9 godzin temu
Polecane
Terapia wisceralna — jak działa i na czym polega?
12 godzin temu
Suplementy diety od Dody pod lupą prokuratury
13 godzin temu
Podpisz PETYCJĘ!
15 godzin temu