Marnotrawienie żywności jest ogromnym problemem w skali świata . W Polsce problem marnowania żywności jest ogromny. Rocznie to ok. 5 mln ton jedzenia, co oznacza, iż statystycznie każdy z nas wyrzuca ok 130 kg. Dobra wiadomość jest taka, iż rozwija się idea foodsheringu i coraz bardziej popularne stają się jadłodzielnie. O inicjatywie społecznej zielonogórskich jadłodzielni powie pomysłodawczyni Anna Duciewicz oraz z Izabela Szmecht wolotariuszka.
Nie marnujmy żywności. Oddajmy ją do jadłodzielni
zachod.pl 4 godzin temu
Zdjęcie: Nie marnujmy żywności. Oddajmy ją do jadłodzielni
- Strona główna
- Kuchnia
- Nie marnujmy żywności. Oddajmy ją do jadłodzielni
Powiązane
Polecane
Jak gwałtownie i na długo pokonać zgagę?
4 godzin temu
Cyfryzacja aptek sieci Dr. Max rozpoczęta
6 godzin temu
Warto się zbadać w ramach programu „Moje zdrowie”
6 godzin temu
Problemy z trawieniem u kota – co może pomóc?
8 godzin temu