Polki i Polacy dodają go do kawy. Szkodzi dużo bardziej niż biały cukier
Zdjęcie: Szklana filiżanka świeżo zaparzonej kawy z gęstą pianką na powierzchni, ustawiona na przezroczystym spodku z drewnianą łyżeczką, tło rozmyte w odcieniach niebieskiego.
Codziennie trafia do setek filiżanek Polek i Polaków. Wygląda niegroźnie, dodaje kawie kremowej konsystencji, a jednak kryje w sobie składniki, które mogą szkodzić zdrowiu bardziej niż biały cukier. Większość osób choćby nie zdaje sobie z tego sprawy. Poniżej wyjaśniamy, dlaczego warto zastanowić się dwa razy, zanim sięgniesz po ten popularny proszek.







![W Szkole w Stadnickiej Woli króluje tradycyjna szopka bożonarodzeniowa [zdjęcia]](https://tkn24.pl/wp-content/uploads/2025/12/Tradycyjna-Szopka-Bozonarodzeniowa-w-Szkole-Podstawowej-w-Stadnickiej-Woli-01.jpg)





