Nawet co 5 osoba może chorować na zespół jelita drażliwego. Objawy można łagodzić poprzez dietę eliminującą określone związki występujące w żywności. Badaczka z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie proponuje metody takiego wytwarzania produktów piekarniczych, aby zachowały one wartości odżywcze, a jednocześnie były tolerowane przez osoby cierpiące na tę pokarmową dolegliwość. „Najzdrowsze produkty piekarnicze, zalecane przez dietetyków,...
- Strona główna
- Kuchnia
- Zespół jelita drażliwego
Powiązane
PIWO Z KULTURĄ-XIV SZRENIAWSKI FESTIWAL PIWA
3 godzin temu
Polecane
Ozempic zmienia smak potraw? "Mięso miało smak obory"
9 godzin temu
Samolot MiG-21PF jedną z atrakcji kieleckiej Nocy Muzeów
20 godzin temu
Czego nie należy mówić dziecku?
1 dzień temu