Amerykańskie burgery

tygodnikprogram.com 5 godzin temu

Składniki:

  • 500 g mielonej wołowiny (najlepiej z łopatki),
  • 1 łyżeczka soli,
  • ½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu,
  • 1 łyżeczka sosu Worcestershire,
  • 4 bułki do burgerów,
  • plastry sera cheddar
  • Dodatki: sałata, pomidor, czerwona cebula, ogórek kiszony, ketchup, majonez, musztarda

Przygotowanie:

  • W misce połącz mięso z przyprawami i sosem Worcestershire.
  • Uformuj 4 płaskie kotlety.
  • Grilluj na średnio rozgrzanym grillu ok. 4–5 minut z każdej strony (lub do preferowanego stopnia wysmażenia).
  • Na ostatnią minutę połóż na każdym kotlecie plaster sera.
  • Podgrzej bułki na grillu i złóż burgery z ulubionymi dodatkami.
Idź do oryginalnego materiału