Faszerowane grzyby na Wigilię. Prosty przepis na świąteczną przystawkę
Zdjęcie: Sześć pieczonych pieczarek faszerowanych kolorowymi warzywami i roztopionym serem, posypanych świeżymi ziołami, ułożonych na białym talerzu na jasnym drewnianym stole, obok czerwono-białej ściereczki.
Wigilijny stół rządzi się swoimi tradycjami, ale coraz częściej pojawiają się na nim potrawy, które w prosty sposób urozmaicają klasyczne menu. Faszerowane grzyby to propozycja idealnie wpisująca się w świąteczny klimat - są lekkie, aromatyczne i nie wymagają skomplikowanych przygotowań. Doskonale sprawdzą się zarówno jako elegancka przystawka, jak i dodatek do innych potraw.

![Ten trik sprawi, iż pierniki zmiękną przed świętami. Działa za każdym razem! [PORADNIK]](https://warszawawpigulce.pl/wp-content/uploads/2025/12/f2471bd0-8e16-40dc-9faa-c9ba1acf3e3b-rotated.jpg)






