

Perfekcyjnie ugotowane jajka to prawdziwa uczta smaków. Świetnie nadają się na śniadanie, jako element pełnowartościowego posiłku na rozpoczęcie dnia albo jako lekkostrawna i pożywna kolacja. jeżeli masz w domu Air Fryer’a, to zapomnij o ich gotowaniu — chwila w tym urządzeniu, a otrzymasz jajka lepsze, niż mogłabyś sobie wymarzyć.
Jajka na miękko
Jajko gotowane na miękko powstaje w wyniku całkowitego ścięcia się białka, ale pozostawienia żółtka w formie płynnej. Aby uzyskać taki efekt w urządzeniu Air Fryer, należy umieścić w nim jajka na 7 min i przygotowywać je w temperaturze 170 stopni Celsjusza.

Jajka z częściowo ściętym żółtkiem
W celu uzyskania efektu, gdzie żółtko ścięte jest tylko do pewnego stopnia, a jego część przez cały czas pozostaje płynna, należy pozostawić je w Air Fryerze na 10 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza.

Jajka na twardo
Jajka charakteryzujące się zarówno ściętym białkiem, jak i żółtkiem nazywamy jajkami gotowanymi na twardo. Zrobienie takich jajek w Air Fryerze zajmie 12 minut w identycznej temperaturze 170 stopni Celsjusza.
