Wino to produkt kruchy, gwałtownie i w niekontrolowany sposób reagujący na otoczenie. Mówi się, iż wino do odpowiedniego dojrzewania potrzebuje piwnicy – ciemnej, chłodnej przestrzeni z wysoką wilgotnością. Nie lubi być niepokojone, nie lubi skoków temperatur, chce być zapomniane. A jeżeli Wam powiem, iż jest wino produkowane dokładnie odwrotnie? Przedstawiam maderę.
- Strona główna
- Kuchnia
- Madera, czyli wino na opak
Powiązane
Bruksela mówi „nie”. niedługo nie kupisz tego w Polsce
5 godzin temu
Wypoczynek w Lubelskiem. Co warto zwiedzić?
5 godzin temu
Jak zasłonić okno w kuchni?
5 godzin temu
Słodki Cypr. Tych deserów nie możesz przegapić!
7 godzin temu
Mango – owoc młodości
7 godzin temu
Polecane
Nieoczywiste powikłania cukrzycy
7 godzin temu
Masowe zatrucie na imprezie urodzinowej. Nie żyje 20 osób
12 godzin temu
Tragiczne zatrucie na Madagaskarze. 20 ofiar śmiertelnych
16 godzin temu