Wino to produkt kruchy, gwałtownie i w niekontrolowany sposób reagujący na otoczenie. Mówi się, iż wino do odpowiedniego dojrzewania potrzebuje piwnicy – ciemnej, chłodnej przestrzeni z wysoką wilgotnością. Nie lubi być niepokojone, nie lubi skoków temperatur, chce być zapomniane. A jeżeli Wam powiem, iż jest wino produkowane dokładnie odwrotnie? Przedstawiam maderę.
- Strona główna
- Kuchnia
- Madera, czyli wino na opak
Powiązane
Siódme urodziny Alanka w Płocku. Wszyscy są zaproszeni!
7 godzin temu
Trzy kobiety, jedna kuchnia i brak spokoju
7 godzin temu
Milczałam przez dekadę
8 godzin temu
Chcesz Thermomix? Jest lepsza opcja, w dodatku za grosze
8 godzin temu
Polecane
Szczepienie na WZW B zmniejsza ryzyko cukrzycy
11 godzin temu
Jak uniknąć bólu pleców? Naukowcy zalecają prosty sposób
14 godzin temu
Rynek UE: Fałszywe leki zalewają internet
15 godzin temu
Plakat i hasło z okazji Światowego Dnia Cukrzycy 2025
17 godzin temu
Jak ćwiczenia wpływają na mózg?
17 godzin temu