Wino to produkt kruchy, gwałtownie i w niekontrolowany sposób reagujący na otoczenie. Mówi się, iż wino do odpowiedniego dojrzewania potrzebuje piwnicy – ciemnej, chłodnej przestrzeni z wysoką wilgotnością. Nie lubi być niepokojone, nie lubi skoków temperatur, chce być zapomniane. A jeżeli Wam powiem, iż jest wino produkowane dokładnie odwrotnie? Przedstawiam maderę.
- Strona główna
- Kuchnia
- Madera, czyli wino na opak
Powiązane
Ryż, makaron czy ziemniaki – co jeść, by schudnąć?
36 minut temu
Polecane
Jak gwałtownie i na długo pokonać zgagę?
5 godzin temu
Cyfryzacja aptek sieci Dr. Max rozpoczęta
6 godzin temu
Warto się zbadać w ramach programu „Moje zdrowie”
6 godzin temu
Problemy z trawieniem u kota – co może pomóc?
8 godzin temu