W kuchni Radia Kielce królowały dania wegańskie

radiokielce.pl 7 godzin temu
Zdjęcie: 09.07.2025. Audycja „Stacja Wakacje - Smakuj Wakacje” w Radiu Kielce / Fot. Stanisław Blinstrub - Radio Kielce


W środę (9 lipca) w audycji „Stacja Wakacje – Smakuj Wakacje” przyrządzaliśmy potrawy wegańskie. Dorota Wawrzycka dietetyczka, psychodietetyk oraz fanka kuchni wegańskiej – zaproponowała trzy dania:

Chłodnik z awokado, zielonym ogórkiem, miętą i jogurtem wegańskim
09.07.2025. Audycja „Stacja Wakacje – Smakuj Wakacje” w Radiu Kielce / Fot. Stanisław Blinstrub – Radio Kielce
Sałatkę z arbuza, pomidorów, zielonej i żółtej fasolki z sezamem i sosem orientalnym

09.07.2025. Audycja „Stacja Wakacje – Smakuj Wakacje” w Radiu Kielce / Fot. Stanisław Blinstrub – Radio Kielce

Pierogi z truskawkami z musem kokosowym i cukrem trzcinowym z dodatkiem mięty

09.07.2025. Audycja „Stacja Wakacje – Smakuj Wakacje” w Radiu Kielce / Fot. Stanisław Blinstrub – Radio Kielce

Są to dania idealne na ciepłe dni. Przy okazji okazało się, iż Marcin Przemirski doskonale lepi pierogi, co uwieczniliśmy na zdjęciu.

09.07.2025. Audycja „Stacja Wakacje – Smakuj Wakacje” w Radiu Kielce / Fot. Stanisław Blinstrub – Radio Kielce

Idź do oryginalnego materiału