Myk Magdy Gessler na naleśniki. "Są cudowne" dzięki 2 składnikom. choćby teściowa pochwali

kobieta.gazeta.pl 1 dzień temu
Jak zrobić pyszne naleśniki? Uwielbiają je zarówno dorośli, jak i dzieci, jednak nie wszyscy wiedzą, iż wystarczy dodać dwa składniki, a wyjdą jeszcze smaczniejsze. Idealnie sprawdzą się na obiad oraz przekąskę pomiędzy posiłkami.
Naleśniki można podawać na wiele sposobów - z dżemem, twarożkiem, kremem czekoladowym, owocami, a także w formie wytrawnej np. zapiekane z mięsem mielonym. Jednak kluczem do doskonałego smaku jest odpowiedni przepis. Zamiast robić je "na oko", wypróbuj patent Magdy Gessler. Tak przygotowane naleśniki zachwycą każdego.


REKLAMA


Zobacz wideo Co w lodówce Magdy Gessler? Te produkty muszą być


Naleśniki według Magdy Gessler. "Są cudowne"
Na Instagramowym profilu stacji TVN Style pojawił się fragment "Kuchennych rewolucji" z Magdą Gessler w roli głównej. Znana restauratorka zdradziła w nim trik na idealne naleśniki. Co do nich dodaje?


Sekretem są dwa składniki. - Do naleśników dodaje się klarowane masło i cukier po to, żeby ich smak był fajniejszy. One wtedy są zarumienione i maślane. Są cudowne - powiedziała. Cukier należy skarmelizować na patelni i dodać do ciasta, a będzie miało niepowtarzalny smak.


Co dodać naleśników? Wyjdą pyszne i mięciutkie jak chmurka
Naleśniki z tego przepisu będą cieniutkie, elastyczne i naprawdę przepyszne. Aby je zrobić, przygotuj:


szklankę mąki pszennej,
2 jajka,
szklankę mleka,
1/2 szklanki wody gazowanej,
5 łyżek roztopionego masła,
szczyptę soli.


Karmelizowany cukier nada naleśnikom kremowej konsystencji i słodkiego posmaku. Do jego przygotowania potrzebujesz:


1/2 szklanki cukru,
3 łyżki wody
łyżkę masła.


Przepis na naleśniki nie jest trudny. Możesz podać je złożone w rulon lub trójkąty, a na wierzch położyć plasterki banana.


W misce połącz jajka, mleko, wodę i sól, a następnie stopniowo dodawaj mąkę, ciągle miksując na wolnych obrotach. Ciasto powinno być gładkie bez grudek. Odstaw je do lodówki na 15 minut.
Przejdź do karmelizowania cukru. Na patelnię wsyp cukier i dodaj wodę. Gdy cukier nabierze złocistego koloru, dodaj masło i mieszaj.
Do masy naleśnikowej dodaj cukier oraz roztopione na patelni masło. Wymieszaj i smaż naleśniki, aż się zarumienią.


Z czym najczęściej jesz naleśniki? Zapraszamy do udziału w sondzie oraz do komentowania.
Dziękujemy za przeczytanie naszego artykułu.
Zachęcamy do zaobserwowania nas w Wiadomościach Google.
Idź do oryginalnego materiału